Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/vorespatientsikkerhed.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/vorespatientsikkerhed.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
2016 – Hvad har I, i vente fra mig » Vores Patientsikkerhed

2016 – Hvad har I, i vente fra mig

Skrevet mandag den 2. februar 2016

 

Du vil måske blive klogere på hvordan du kan hjælpe dit område til at forebygge utilsigtede hændelser?
Se denne mail i en browser

Juleferiens eftertænksomhed

Kender du det?

Mellem jul og nytår kommer eftertænksomheden. Julen er overstået, og det gamle år ved at rinde ud. Hvad nåede du? Hvad nåede du ikke? Hvad var du stolt af at have udrettet i 2015? Hvad vil du gerne nå i 2016?

Jeg har i hvert fald sat mig ned og gjort status. Måske har du det samme?

Nu, hvor du er tilbage på jobbet, melder hverdagen sig ganske hurtigt. Og med baggrund i alle de mange historier fra det virkelige kommunale liv, som du og dine kollegaer har fortalt mig i det forgangne år, lyder det til at der er nok at tage fat på: Borgere, der bliver udskrevet til jer i kommunen, med meget komplekse problemstillinger, Fælles Medicin Kort udrulningen samtidig med besparelser- for bare at nævne et par udfordringer.

Derfor har jeg også tænkt meget over hvordan jeg kan hjælpe dig bedst, baseret på de virkelig gode input jeg har fået fra jer i 2015.

Masterclass i Kommunal Medicinhåndtering
Jeg og Charlotte Meinicke har besluttet os for at lave en Masterclass i Kommunal Medicinhåndtering til i Silkeborg, til foråret. Vi fik så utroligt gode tilbagemeldinger, at vi rigtig gerne vil lave en til.
En deltager på Masterclass skrev:
”Hvert oplæg indeholdt små fif, som var nye og brugbare for mig. Fx højrisikomedicin, alle delelementer i motiveringen af medarbejdere, procesbeskrivelsen ved ordination af medicin til færdigekspederet opgave osv.
Jeg har fået bekræftet, at en del af det arbejde, jeg allerede er i gang med, er i den rigtige retning. Det vil dog blive bedre kvalificeret efter Masterclass.” 

Jane, sygeplejerske i Holstebro Kommune.

Boost læringen af UTH

Måske indeholder nogle af dine 2016 ønsker for dit arbejde, at du rigtig gerne vil booste arbejdet med de utilsigtede hændelser? Måske kunne du tænke dig, at I lærte mere af dem og forebyggede hændelserne?

Jeg har arbejdet sammen med mange kommuner i 2015 om at øge læringen af utilsigtede hændelser, og klæde nøglepersoner godt på til arbejdet. Det har været en fornøjelse!

Risikomanager i Skanderborg Kommune Maj Brit Harding skrev efter en workshopdag, der var skræddersyet til de lokale UTH sagsbehandlere: “Rigtig godt. Jeg glæder mig til at anvende det i praksis.Tak for en fantastisk dag!”

Hvis du også kunne tænke dig at høre om en mulighed for et oplæg hos jer, vil jeg rigtig gerne tale med dig: http://vorespatientsikkerhed.dk/kontakt/

Mine bedste ønsker til dig, for at du må få et super godt 2016.

Rigtig god første arbejdsdag- hilsener

Dorthe Olsen
Vores Patientsikkerhed